Zakaj na počitnice z avtodomom?

Na počitnice z avtodomom Adria

Avtodom je zagotovo privlačna izbira za različne profile ljudi: starejše upokojene pare, ki imajo naposled več časa; mlade družine, ki si želijo raziskovati bližnjo in daljno okolico; in za avanturistične pare, ki si želijo na potovanjih več svobode. O drugem ‘domu na štirih kolesih’ razmišljajo mnogi, vendar se naposled vsi seveda zanj ne odločijo. V nadaljevanju vam v strnjenem zapisu predstavljamo mnoge prednosti, ki jih prinaša lastništvo avtodoma. Morda pa želja znova vzplamti.

Potovanje z avtodomom ponuja obilo prednosti, ki so pri večini ostalih oblikah turističnih aktivnosti neuresničljive. Pogledali so bomo ključne prednosti potovanja z avtodomom, ki smo jih razdelili v tri sklope: udobje, družina in nizki stroški potovanja.

Udobje

Udobje je neprecenljivo, zlasti in predvsem takrat, ko smo na poti, daleč od doma. In kaj nam lahko omogoči potovanje z avtodomom?

Mirno in udobno spanje – vedno in povsod lahko spite v svoji udobni postelji, v svoji čisti posteljnini. Že samo to dejstvo vam lahko odtehta mnogo stresa in skrbi. Vsak dan znova veste, da boste lahko mirno zaspali v zavetju zaklenjenega avtodoma, obdani le s svojimi bližnjimi.

Lastna kopalnica in stranišče – kadar smo na poti in moramo uporabiti javno stranišče, se ničkolikokrat spomnimo svojega doma, kjer imamo svoj mir in časa na pretek, da opravimo svoje potrebe. Skorajda nič drugače pa ni v avtodomu, kjer je stranišče na voljo le ‘stanovalcem’, povsem enako pa je tudi s kopalnico.

Ogromno prostora za shranjevanje – pakiranje oblačil, hrane, zdravil in vseh ostalih potovalnih potrebščin je časovno potratno opravilo, še manj prijetno pa je, ko vseh želenih zadev ne uspemo stlačiti v osebni avtomobil oz. potovalne torbe. Z avtodomom se lahko tem skrbem izognete – prostora je več kot dovolj za vse našteto, navsezadnje imate tudi hladilnik, kamor lahko postavite svežo hrano.

Udobna postelja v Adriinem avtodomu Matrix Plus

Nasvet: V omarah imate stalno posebno garderobo oblačil za potovanje, ločeno od vaše standardne.

Družina

Delovna mesta terjajo mnogo časa in ko končno napoči dopusti z bližnjimi, ga moramo docela izkoristiti in ga obogatiti s prijetnimi izkušnjami.

Kakovosten čas z družino – potovanje z avtodomom je lahko za vašega otroka eno izmed najlepših doživetij. Pri vožnji skozi slikovito naravo se lahko ustavite praktično kjerkoli in aktivno preživite čas s svojimi najmlajšimi: lahko zakurite ogenj ali prekolesarite krajšo pot; lahko si pogledate dih jemajoč slap ali greste v zabaviščni park.

Druženje s somišljeniki – na potovanjih zmeraj srečate nekoga, s katerim boste preživeli prijetno popoldne ali pa morda postali dolgoletni prijatelji. V kampih se prav tako vedno najde čas za skupne večerje in pripovedovanje zgodb.

Domače živali – prav verjetno je, da imate domače ljubljenčka, denimo psa, brez katerega ne morete, on pa ne more brez vas. Zakaj ga ne bi vzeli s sabo – če bo čas za potrebo, se lahko tudi zanj brez težav ustavite. Navsezadnje pa bo tudi vaša žival z vami rada raziskovala nove kraje.

Druženje na počitnicah

Kaj pa stroški? Navadno se vse začne in konča pri denarju, zato poglejmo še ta vidik.

Nizki stroški

Kljub temu, da nakup avtodoma pomeni precej zajeten enkratni strošek, pa so zato prihranki v prihodnje večji.

Poceni kampiranje – z avtodomom lahko zmeraj (sploh če ste pripravljeni vnaprej) najdete mesto za brezplačno kampiranje ali cenovno ugodne namenske parke. Zagotovo vas bo stalo manj od apartmajev, kjer bo seveda tudi manj občutka domačnosti.

Varčevanje pri hrani – omenili smo že, da imate na voljo mnogo prostora za shranjevanje. Zato lahko s seboj vzamete obilico zapakirane hrane, ki si jo nato pripravite pri kateremkoli postanku, zlasti takrat, ko potujete po krajih z visokimi cenami živil in dragimi restavracijami.

Brez plačevanja dodatne prtljage – tudi, ko smo že končali s pakiranjem, še vedno želimo v svoj potovalni repertoar dodati kakšno zadevo in dodatna prtljaga nas zagotovo ne bo udarila po žepu, kakor je to v navadi pri ponudnikih letalskih prevozov.

Obisk oddaljenih sorodnikov, prijateljev – tudi tovrsten obisk je lahko zelo ugoden, če vam vaši bližnji, ki se jih obiskali, odstopijo del svojega zemljišča, kjer lahko parkirate svoj premični dom. Zagotovo boste prihranili, saj ne bo potrebe za iskanje drugačnih možnosti nočitev, tako vam, kot vašim sorodnikom pa bo zagotovo prijetneje, če boste spali v svojih prostorih.

Če iščete eleganten in hkrati zmogljiv avtodom, vas bo zagotovo pritegnila serija vozil tipa crossover, poimenovana Matrix. To vozilo vam s svojimi različicami (modeli) Matrix Supreme, Matrix Plus in Matrix Axess na enem mestu nudi udobje, praktično uporabo in vrhunske specifikacije. Kliknite in si s pomočjo navedenih osnovnih lastnosti, cene, galerije fotografij in video-zapisom ustvarite svoje mnenje.

Na naši pregledni spletni strani lahko zraven Matrix-a najdete predstavitve in ponudbo še druge serije kakovostnih in obenem estetsko dovršenih avtodomov z vsemi potrebnimi podatki. Morda pa bodo vaše naslednje počitnice drugačne.