Ne gre za hitrost potovanja, ampak za izkušnjo in doživetje na cesti

Ne gre za hitrost potovanja, ampak za izkušnjo in doživetje na cesti

Potovanja z avtodomom popotniku nudijo določeno svobodo in neodvisnost, saj v »škatli na kolesih« s seboj prevaža vse, kar potrebuje. Če iz (ameriških) filmov morda dobimo vtis, da so nad njimi najbolj navdušeni upokojenci, to zlasti zadnja leta nikakor ni več res. Raziskovanje Slovenije z avtodomomAvtodomi so namreč idealni za potovanja družin, saj imajo starši ves čas pri roki vse, kar potrebujejo za otroka, odlični pa so tudi za skupinske izlete mladih, ki se lahko tako odpravijo na kakšen izlet ali obisk festivala.

Morda se vam zdi, da je Slovenija premajhna za potovanja z avtodomi, saj jo lahko v zgolj nekaj urah prevozimo tudi z avtomobilom, a ne gre za hitrost potovanja, temveč za izkušnjo in doživetja na cesti. Če imamo v mislih planinsko obarvan izlet, se lahko z avtodomom odpravimo do kampov ob Bohinjskem ali Blejskem jezeru, ki sta odlično izhodišče za planinarjenje, pa tudi za kolesarske izlete, pohode, čolnarjenje, kajakaštvo ali plavanje.

V kamp se lahko odpravite še do Šobca in Velenjskega jezera. Kampi na Gorenjskem nudijo tudi odlično izhodiščno točko za navdušence nad gorami, na svoj račun pa bodo s po celi Sloveniji posejanimi kampi prišli tudi tisti, ki se želijo sprostiti na turističnih kmetijah ter okusiti vse gurmanske radosti, ki jih ponujajo. Z avtodomom se lahko odpravite tudi v številna slovenska termalna središča, kjer boste utrujene ude lahko sprostili z namakanjem v vodo. V Sloveniji je okoli 80 parkirišč za avtodome, tako da lahko vsakdo najde prostor, ki mu najbolj odgovarja.

Dobro je vedeti, da pri nas nočitev na parkirišču ali zasebnem zemljišču ni dovoljena, kar pomeni, da je treba vsako nočitev plačati. To vsoto boste morali prišteti k tisti za najem avtodoma. Ravno dokaj visoke cene za najem so velikokrat razlog, zakaj se mnogi ne odločijo za takšen način potovanja. A če zgolj malce razmislite, povprečna cena najema med 60 in 100 evri na dan niti ni tako visoka.Zakaj z avtodomom namesto v hotelsko sobo Pomislite, koliko bi vsako noč odšteli za hotelsko sobo za štiričlansko družino! Res je, da morate k temu prišteti še vsoto, ki jo boste porabili za bencin, a bo izkušnja zagotovo neprecenljiva.

Večina, ki se je na počitnice vsaj enkrat odpravila z avtodomom, je bila nad čarobnostjo takšnega potovanja tako navdušena, da se ni nikoli vrnila nazaj v »ustaljene« načine dopustovanja. Na poteh so namreč neprestano odkrivali skrite bisere narave, v kampih spoznavali nove ljudi in spletli tesna prijateljstva, poleg tega pa so se naučili živeti tudi bolj poenostavljeno, z manj krame nabito življenje. Kaj več bi si sploh lahko želeli?

Adria Plus Novo mesto

Adria Plus d.o.o., Novo mesto
Podbevškova 13, 8000 Novo mesto

Delovni čas:
pon - pet; 8:00 - 16:00
oz. po predhodnem dogovoru

Telefon:
Prodaja g. Bojan Pečnik
07 39 35 311 M: 041 486 021

Poprodaja g. Luka Balabanič
07 39 35 304 M: 041 317 170

Hitri kontakt

youtube